Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.12.2012.

16:55

Svonsi odoleo jakim 'đavolima'

Fudbaleri Svonsija i Mančester Junajteda odigrali su nerešeno na "Liberti" stadionu u pretposlednjem meču 18. kola Premijer lige.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

U veoma uzbudljivom meču rezultat je bio 1:1, a strelac za 'labudove' bio je najbolji strelac lige Miču u 29. minutu, dok je gol za 'crvene đavole' postigao Patris Evra u 16. minutu utakmice.

Ovim remijem Junajted ostaje na prvom mestu na tabeli, ali je gradski rival Siti smanjio prednost, koja sada iznosi četiri boda. S druge strane, Svonsi je pao na 11. mesto, sa 24 boda iz 18 mečeva.

Od samog starta meča gosti su imali inicijativu i u meč ušli agresivno i sa željom da što pre obezbedi nova tri boda.

Golman domaćih Mikel Vorm odlično je intervenisao u napadu koji prethodio golu Evre u 16. minutu. Posle odličnog kornera Robina van Persija sa desne strane, u šesnaestercu se odlično snašao francuski internacionalac, koji je postigao treći gol ove sezone za vođstvo 'crvenih đavola'. Zanimljivo je da je 173cm visoki Evra sva tri gola ove sezone postigao glavom.



Međutim, domaćini se nisu predali i počeli da napadaju goste iz Mančestera. U 29. minutu najbolji napadač ekipe i najbolji strelac Premijer lige Miču postigao je izjednačujući pogodak posle odlične akcije 'labudova'. Džonatan de Guzman je prvi pokušao da savlada golmana De Heu, lopta se odbila do Španca, koji se našao na pravom mestu u pravo vreme, i postigao 13. gol ove sezone.



U periodu od 70. minuta napadi na gol Vorma bili su sve češći, igrači Ser Aleksa Fergusona su konstantno bili ispred kaznenog prostora protivnika, ali su defanzivci Svonsija odlično branili svoj gol. Tokom jedne akcije Junajteda u 75. minutu dogodilo se koškanje igrača obe ekipe, nakon što je fudbaler domaćih Ešli Vilijams napucao Robina van Persija posle starta Kemija Agustijena na 16 metara od gola. Vejn Runi je izveo slobodan udarac, međutim, lopta je od živog zida otišla u korner.



Do kraja utakmice i jedan i drugi tim imali su prilike da postignu gol, međutim, derbi meč je završen podelom bodova. Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta na meču, prvi put od kako se vratio na teren posle povrede kolena.

U nedelju od 17.00 Čelsi i Aston Vila igraju poslednji meč 18. kola na "Stamford Bridžu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu