Nova vest
Fudbal

Subota, 03.12.2011.

15:41

PL: Čelsi slavio u Njukaslu

Fudbaleri Čelsija pobedili su Njukasl u gostima sa 3:0 (1:0) u prvoj utakmici 14. kola engleske Premijer lige.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U utakmici punoj prilika na obe strane ’Plavci’ su slavili golovima Didijea Drogbe u 38, Salomona Kalua u 89. minutu i Danijela Staridža u drugom minutu nadoknade.

Čelsi, za koji je 90 minuta vrlo dobro odigrao Branislav Ivanović, sada je treći sa 28 bodova, a Njukasl je četvrti sa 26 bodova.

U Njukaslu je odigrana jedna od najboljih utakmica sezone u Premijer ligi, a krajnji rezultat ne pokazuje realno stanje na terenu jer su i ’svrake’ imale mnogo prilika, uključujući i dve prečke pri zaostatku od samo jednog gola.

Već u petom minutu sudija je vrlo lako mogao da pokaže crveni karton Davidu Luizu, koji je oborio Dembu Bu na ivici šesnaesterca. Portugalac je dobro prošao i zaradio je samo žuti karton.

Narednih 20-ak minuta Čelsi je bio superioran, ali je na golu domaćih blistao 23-godišnji Tim Krul. On je u nekoliko navrata osujetio pokušaje Staridža iz vrlo izglednih pozicija, a jednom je lopta završila na stativi. U 14. minutu Krul je odbranio i penal Franku Lampardu, koji je skrivio Kabaje prekršajem nad Staridžom.

Potom je dve prilike imao Demba Ba – prvo je Čeh odbranio njegov udarac petom, a zatim je Senegalac pogodio stativu.

U 38. minutu Čelsi stiže do prednosti – Mata je sjajno centrirao sa leve strane, a Didije Drogba je glavom poslao loptu u gornji desni ugao. U 53. minutu Drogba propušta odličnu šansu, a samo minut kasnije pogađa prečku svog gola posle kornera Njukasla. U nastavku je Čelsi organizovao briljantnu kontru, ali je Krul izašao kao pobednik iz situacije ’jedan na jedan’ sa Ramirešom.

U 73. minutu Teri je izbacio loptu sa gol linije posle šuta Šole Ameobija, a napadač ’svraka’ pogodio je prečku osam minuta kasnije.

U 89. minutu Čelsi ipak prelama meč – Tores je dodao do Salomona Kalua, a on uz malo sreće šalje loptu u mrežu. Tri minuta kasnije Staridž je napokon uspeo da savlada Krula i da donese menadžeru Viljas-Boašu malo radosti posle dugo vremena.

Pre utakmice minutom aplauza odata je čast preminulom Gariju Spidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu