Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.04.2009.

12:28

Partizan - Banat, Sevojno - Zvezda

Fudbaleri Partizana u polufinalu Lav Kupa Srbije ugostiće ekipu Banata, dok će Crvena zvezda gostovati Sevojnu, odlučeno je žrebom u Beogradu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Utakmice polufinala igraće se 6. maja u 16.30. Finale je zakazano za 20. maj. Titulu osvajača trofeja brani Partizan. Za plasman u polufinale svi klubovi nagrađeni su novčanim iznosom od 12.000 evra, a finalisti će zaraditi dodatnih 30.000 evra. Polufinalni mečevi odigraće se u sredu 6. maja, a finale je na programu 20. maja.

Portparol Partizana Marko Vjetrović rekao je da "crno-beli" ove sezone žele da osvoje oba trofeja, odnosno da odbrane "duplu krunu".

"Mi želimo oba trofeja, drago mi je što ćemo protiv Banata igrati na svom stadionu. Nadam se da ćemo i 20. maja igrati finale pred našim navijačima", rekao je Vjetrović posle žreba.

Portparol Crvene zvezde Bogoljub Grujić smatra da je njegova ekipa favorit u meču protiv Sevojna i istakao da je cilj "crveno-belih" osvajanje Kupa.

"Dobro je za srpski fudbal što ćemo gostovati u Užicu i to na veliki praznik Djurdjevdan. Želimo da se plasiramo u finale i onda da osvojimo Kup. Zvezda u meč ulazi kao favorit, ali idemo da igramo fudbal", rekao je Grujić.

Direktor Banata Branko Savić rekao je da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika.

"Da smo izvukli Sevojno imali bismo šansu da prođemo u finale i sledeće sezone izborimo takmičenje u Evropi. Ali dobili smo najtežeg protivnika", rekao je Savić, inače bivši igrač "crno-belih".

Predsednik Sevojna Dragan Subotić rekao je da se nadao da će njegova ekipa u polufinalu igrati protiv Banata, ali da će ipak motivisano dočekati Crvenu zvezdu.

"Očekivao sam Banat jer bismo tada imali šansu da prodjemo u finale. Drago mi je što smo izvukli 'crveno-bele', jer će to biti praznik fudbala za Užice. Zvezda je veliki motiv za nas i očekujem dobru i neizvesnu utakmicu", rekao je Subotić.

Predsednik Sevojna dodao je da je nezadovoljan terminima polufinala, jer se utakmice igraju na Đurđevdan, ali da ipak očekuje dobru posetu.

"Napravićemo montažne tribine i očekujem maksimalan broj gledalaca, oko 5.000 ljudi. Ekipa se konsolidovala, pored Kupa želimo da se plasiramo i u Super ligu Srbije", rekao je on.

Ukoliko u finale uđu Partizan i Crvena zvezda žrebom će biti odlučen domaćin meča. Medjutim, ako "crno-beli" prodju, a Zvezda ispadne, finale će se igrati na beogradskoj "Marakani", dok bi se u slučaju eliminacije Partizana finalni meč igrao na stadionu u Humskoj.

Ukoliko se u finale plasiraju Sevojno i Banat utakmica će se igrati na stadionu Partizana.

Rezultati prethodnih kola Lav kupa Srbija:

Predtakmičenje:
Srem (S. Mitrovica) – Big Bul 1:3
Partizan (Kosovska Mitrovica) – Sloga (Kraljevo) 0:0 (penali 5:4 )
Sinđelić (Niš) – Radnički (Pirot) 1:0

1/16 finala (24. septembar 2008.):
Radnički (Niš) – Crvena zvezda 0:3
Mladenovac – Smederevo 1:1 (penali 5:6)
Bežanija – Voždovac 1:0
OFK Beograd – Novi Pazar 2:0
Čukarički – ČSK Pivara 1:1 (penali 5:6)
Jagodina – Vlasina 2:0
Maldost (Lučani) – Hajduk (Beograd) 0:1
Novi Sad – Javor Habitfarm 0:0 (penali 5:6)
Srem (S. Mitrovica) – Rad 1:2
Partizan (Kosovska M.) – Borac 1:3
Mladost (Apatin) – Partizan 0:2
Banat – Zemun 4:0
Sinđelić (Niš) – BSK Borča 0:0 (penali 5:3)
Big Bul – Vojvodina 0:4
Sevojno – Hajduk (Kula) 0:0 (penali 8:7)
Napredak – Metalac 2:2 (penali 6:5)

1/8 finala (12. novembar 2008.):
ČSK Pivara – Crvena zvezda 0:2
OFK Beograd – Sinđelić (Niš) 2:0
Borac – Sevojno 1:1 (penali 4:5)
Partizan – Jagodina 4:2
Hajduk (Beograd) – Vojvodina 1:1 (penali 7:6)
Rad – Napredak 0:0 (penali 3:4)
Smederevo – Bežanija 1:0
Javor Habitfarm – Banat 0:2

1/4 finale (15. april 2009.):
Crvena zvezda – Smederevo 4:1
Hajduk (Beograd) – Partizan 0:4
Banat – OFK Beograd 1:0
Napredak – Sevojno 1:1 (penali 4:5)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu