Nova vest
Fudbal

Subota, 04.03.2017.

15:41

Tuča, isključenje, penali – gubitnik je Mančester

Mančester Junajted i Bornmut remizirali su u prvom meču 27. kola Premijer lige – 1:1 (1:1).

Izvor:

Autor:

Tuča, isključenje, penali – gubitnik je Mančester
Getty Images

'Trešnjice' su do velikog boda došle iako su celokupno drugo poluvreme igrali sa igračem manje, dok je tragičar u redovima 'Crvenih đavola' bio Zlatan Ibrahimović – promašivši penal u 72. minutu.

Ekipa Žozea Murinja je ponovo ostala neporažena, ali je napravila novi kiks, pa će ostati na šestom mestu, dok je tim Edija Houa 14. sa 27 bodova na svom kontu.

Domaćin je počeo veoma ofanzivno i već u prvih nekoliko napada imao je prilika da postigne barem dva pogotka, međutim – Artur Boruc pokazao je da je raspoložen.

Ipak, golman gostiju nije mogao ništa u 23. minutu, kada je Antonio Valensija uputio udarac sa ivice šesnaesterca, a Markus Roho sa šest, sedam metara skrenuo loptu u mrežu.

Janajted je nastavio s napadima, ali je onda Fil Džons napravio penal u 39. minutu – koji uspešno u izjednačenje pretvara Džošua King.

Zlatan Ibrahimović je tom prilikom dobio žuti karton zbog protesta kod arbitra Kevina Frenda, da bi Šveđanin ponovo bio u centru pažnje u poslednjim trenucima prvog dela igre.

Sve je počelo neposredno pre jedanaesterca, kada je Ibra s leđa povukao Tajrona Mingsa, za šta nije dobio žuti karton, a ovaj je odlučio da mu vrati posle gužve u kaznenom svoje ekipe, kada je Zlatana zgazio na glavu.

Ni on nije sankcionisan od strane sudije, da bi se 'tuča' nastavila već posle narednog kornera, s tim da je Ibrahimović ovoga puta laktom u slepoočnicu udario Mingsa.

Na kraju, deblji kraj izvukao je Endru Surman, zaradivši direktan crveni karton jer je na kraju cele gužve gurnuo devetku domaćina.

Drugi deo igre doneo je još jači pritisak Junajteda, Murinjo je na teren u međuvremenu poslao i Markusa Rašforda i Džesija Lingarda, ali ni to nije dalo rezultata.

Ređali su se promašaji i pokušaji domaćina, a najbolju priliku da svom timu donese tri boda propustio je upravo Ibrahimović promašenim penalom, tačnije – Boruc je sjajnom paradom zaustavio njegov pokušaj.

Poslednju veliku priliku za Mančester propustio je Pol Pogba, pošto je u nadoknadi vremena promašio ceo' fudbal' na ivici kaznenog, a nije se istakao ni u sledećem napadu kada se spotakao prilikom prodora u kaznenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu