Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 07.07.2019.

11:21

Prekid prve trke MotoE šampionata, prva pobeda pripala Tuliju

Završena je i prva trka MotoE šampionata i trijumf je posle prekida nakon svega 5 krugova pripao finskom vozaču Niki Tuliju, na stazi u Nemačkoj.

Izvor: SN

Autor: SN

Prekid prve trke MotoE šampionata, prva pobeda pripala Tuliju
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Nemački Sahsenring ušao je u istoriju kao prva staza na kojoj se vozila trka MotoE kategorije, ali je ona posle pet krugova bila prekinuta i poeni su podeljeni po trenutnom plasmanu na pisti.

Lorenco Savadori je izleteo sa staze u osmoj krivini, pa je direkcija trke izbacila crvenu zastavu, a ubrzo potom i prekinula trku, pa je generalni plasman, kako je već rečeno, dodeljen po trenutnim rezultatima.

Tuli, vozač Ajo MotoE ekipe, pobedio je uz vreme 1:27:456, a za njim su sledili Španac Ektor Garso, Brazilac Erik Granado, Francuz Majk di Meljo i Belgijanac Ksavijer Simeon.

Za njima su zatim dolazili Italijan Mateo Ferari, Britanac Bredli Smit, Španac Nikolas Terol, Monegašanin Aleks de Anđelis, a prvih deset kompletirao je još jedan Italijan – Matija Kasadej.

Do kraja šampionata ostalo je još šest trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu