Petak, 19.01.2024.

07:30

Najbolji Đoković (do sada) – "Mogu još bolje", Poruka na ćirilici; Neočekivan rival

Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala Australijan opena.

Izvor: B92

Najbolji Đoković (do sada) –
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Srbin je savladao Argentinca Tomasa Ečeverija 6:3, 6:3, 7:6 (2) za dva i po sata igre.

U sledećem kolu igra protiv neočekivanog rivala – Adrijana Manarina.

Novak je u igri mačke i miša pokazao nadmoć nad Argentincem koji danas nije bio spreman da se nosi sa silom koja mu je bila na drugoj strani. Jednostavno Đoković je bio najbolja verzija sebe i kako je i sam rekao nakon meča, odigrao je najbolje u Melburnu od starta takmičenja.

"Najbolji meč od početka turnira. Moram da budem zadovoljan, igrao sam veoma dobro u dva seta, on je malo podigao nivo tenisa u trećem, bili smo tu izjednačeni, u taj-brejku sam dobro servirao i dobio meč", rekao je Đoković posle meča.

Novak je ključnu prednost u prvom setu ostvario brejkom u šestom gemu (4:2), u drugom je već u trećem uzeo gem na servis rivala (2:1), potom još jedan u devetom gemu.

U trećem setu Ečeveri je pružio jači otpor, služio ga je servis, međutim nije bio ni blizu da okrzne Đokovića, ni da oduzme servis srpskom asu, koji je, kao i do tada, igrao strpljivo i čekao priliku da "prelomi" meć - i dočekao je u taj-brejku.

U odlučujućem periodu, baš u onom periodu igre gde caruej godinama, bio je superioran, nizao poene, a tačku je stavio sa dva uzastopna as servisa.

Najvažnije momente sa meča mogli ste da pratite u BLOGU na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: