"Tokom 90-ih smo čekali u redovima za hleb i mleko, dovde sam došao ni iz čega"

Novak Đoković govorio je o tome odakle crpi neophodnu mentalnu snagu i energiju.

Izvor: MT

Nedelja, 02.02.2020.

20:12

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je osvojio svoju osmu titulu na Australijan openu, a novinare je interesovalo kako to "velika trojka" (prim. aut. Novak, Rodžer, Rafa) uvek nađe načina da se vrati iz "mrtvih" i prebrodi teške situacije.

"Ne mogu da pričam u Rodžerovo i Rafino ime. Veoma ih poštujem i divim na tome šta su postigli, šta rade na terenu i van njega. Mogu da govorim u svoje ime. Mislim da smo svi imali različite životne puteve. Mislim, svi smo odrasli u različitim okolnostima, različitim zemljama, različito smo odgajani", rekao je Đoković.

Novak se prisetio koliko je početak bio težak.

"Moje odrastanje je bilo u Srbiji devedesetih godina, teško vreme, rat, embargo. Morali smo da čekamo u redu za hleb, mleko, vodu i neke osnovne stvari. Ovakve stvari vas čine jačim i gladnim za uspehom, šta god u životu radili", dodao je Novak i nastavio:

"To je verovatno bila moja osnova. Sve sam bukvalno postigao ni iz čega i teških životnih okolnosti uz pomoć moje porodice. Kada pogledam unazad, podsećanje na to odakle sam me je uvek inspirisalo i motivisalo da budem još jači. To je verovatno jedan od razloga zašto sam uspeo da nađem tu potrebnu mentalnu snagu i prevaziđem izazove", zaključio je Đoković.

Đokoviću je uspeo da osvoji 17. Grend slem titulu i od ponedeljka je ponovo prvi igrač na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: