Da li Verdasko može da iznenadi Novaka?

Novak Đoković dobio je možda i najtežeg mogućeg rivala na startu Australijan opena (utorak, 09h).

Izvor: AG

Utorak, 17.01.2017.

06:03

Da li Verdasko može da iznenadi Novaka?
Getty images

Fernando Verdasko nikada nije u potpunosti ostvario svoj potencijal, ali je u mnogo navrata pokazao da je imao materijal za velike stvari, a to pokazuje i u poslednje vreme.

Najveću opomenu pred ovaj meč Novak je imao nedavno u polufinalu turnira u Dohi kada je u drugom setu spasao četiri vezane i ukupno pet meč lopti pre nego što je pobedio Španca.
Verdasko ima 33 godine, ali je u finišu prošle i na početku ove godine pokazao da ne namerava da stane. Protiv Endija Marija je na Mastersu u Parizu bio veoma blizu pobede, a isto je ponovio i u Dohi protiv Đokovića.

Bekhend mu je u poslednje vreme veoma stabilan, a kada je tako onda njegov brutalni forhend dolazi do izražaja. Trenutno je 40. na ATP listi, a sedmi je bio 2009.

Ipak, ostaje pitanje da li Španac može da se nosi sa Đokovićem u meču na tri dobijena seta. Novak je u drugom delu prošle sezone imao problema i sa formom i sa povredom, ali je osvojio prvi turnir u 2017. savladavši trenutno najvećeg rivala u finalu i sa priličnom dozom samopouzdanja je stigao u Melburn.
Getty images
Ono što Novaku ne ide na ruku je podatak da je Verdasko prošle godine u prvom kolu Ozi opena odigrao sjajan meč i izbacio Rafaela Nadala, kao i činjenica da su najveći igrači najranjiviji na startu Gren slemova...

Biće ovo njihov 14. okršaj, a Đoković je dobio devet od prethodnih 13 i sva četiri od 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: