Hrvatski gradić ostvario odlične turističke rezultate

Početkom septembra meseca u Poreču je zabežen odličan turistički rezltat, od početka godine je ostvareno ukupno tri miliona turističkih noćenja. Ova godina je za turističke radnike bila uspešna, u određenim segmentima čak i izvanredna, imajući u vidu da su vrlo blizu rezulata ostvarenih u 2019.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

13:25

Hrvatski gradić ostvario odlične turističke rezultate
Foto: Pawel Uchorczak/shutterstock

Zabeleženi su odlični turistički rezultati u Poreču. U ovoj godini je ostvareno čak tri miliona turističkih noćenja, što potvrđuje činjenicu da je Poreč jedna od najpoželjnijih destinacija na hrvatskoj obali.

Ova godina neće biti rekordna za turizam, ali u nekim su segmentima su premašeni i rezultati rekordne 2019. godine, saopšteno je iz Turističke zajednice Grada Poreča. Prema predviđanjima, Poreč će realizovati oko 3.3 miliona turističkih noćenja, što je 98% u odnosu na 2019. godinu.

Odlični turistički rezultati u Poreču su očekivani, jer je posebno važna simbioza privatnog i javnog sektora. Ova međusobna saradnja i sinergija je ključ uspeha jedne destinacije, saopšteno je iz TZ Grada Poreča. Osim toga, tu je i ulaganje u poboljšanje uslova boravka gostiju. To se ne odnosi samo na ulaganja u hotele i usluge hotelskog smeštaja. To se pre svega odnosi na ulaganja u sve sadržaje koje Poreč može turistima da ponudi.

Osim toga, u poslednjim godinama Poreč se sve više promoviše destinacija koja ima spremnu i turističku postsezonu. Posebno je akcenat stavljen na promovisanju sportskih i kulturnih manifestacija, takođe i zdravstvenog i kongresnog turizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: