Neočekivano otkriće srpskih neimara: Graditelji pronašli pećinu dubine 15 metara FOTO

Prilikom radova na iskopu puta Pridvorica - Devići, neimari su neočekivano pronašli pećinu, a oni koji su imali priliku da zakorače u nju svedoče da je od 12 do 15 metara i kraj je sazidan, tako da postoji verovatnoća da je i dublja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2020.

13:00

Neočekivano otkriće srpskih neimara: Graditelji pronašli pećinu dubine 15 metara FOTO
Foto: Rina

Pećina je pronađena prilikom miniranja u cilju ispravljanja krivine, a znalci kažu da je iskopana ljudskom rukom.

Inače, gradnju ovog puta naložio je predsednik države. Sa sanacijom puta se krenulo prošle godine u jesen ali zbog trenutne epidemiološke situacije ona je obustavljena. Lokalni put rađen je 1991. godine i od tada nije bilo značajnih investicija, tako da je u lako lošem stanju.
Foto: Rina
Dužine je devet kilometara, i povezuje oko 600 meštana ovoga kraja sa magistralnim putem Ušće – Ivanjica. Tuda dnevno prođe i do 100 vozila, a godišnje i do 500 kamiona građe, koji dodatno uništavaju ovaj putni pravac.

Ceo projekat vredan je preko 250 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: