Izvor: B92

Transformativna moć „zimskog“ sunca ne bi trebalo da bude tako potcenjena.

Iako je praksa u Srbiji da se letuje u toku leta, mnogi potcenjuju zimska letovanja i beg od hladnoće u neke toplije krajeve. Štaviše, ovakva vrsta odmora pozitivno utiče da um, telo i dušu.

Zdravlje

Nedelju dana na suncu neće izlečiti vašu sezonsku depresiju, ali postoje snažni dokazi da će intenzivni unos vitamina D pomoći u popravljanju vašeg raspoloženja, smanjenju krvnog pritiska i poboljšanju imunog sistema.

Eskapizam

Svi volimo praznike – kićenje jelke, žurke, piće, pokloni, jako uzbudljivo, ali nekada i previše. E, zato je to pravo vreme da doživite nešto neobično – desetodnevno letovanje usred praznika potpuno lišeno stresa i očekivanja. Samo se javite da niste tu i zaboravite na frku.

Avantura

Letovanje usred zime ne možete planirati u zemljama regiona, pa morate uključiti maštu i istražiti gde otići. Samim tim ćete videti neku novu destinaciju koju pre niste imali prilike da posetite.

Najbolje lokacije na kojima možete letovati u toku zime:

Šri Lanka

Šri Lanka / thinkstock

Neverovatan pejzaž, jeftine cene i generalno velikodušni ljudi čine Šri Lanku fantastičnom opcijom. Kraj decembra i januar su najbolji da izbegnete sezonu kiša.

Dubai

Dubai / getty

Odličan je u zimskim mesecima kada nije pakleno vruće. Konačno možete izaći napolje i prošetati, ali i provoditi vreme na plaži.

Barbados

Barbados / thinkstock

Barbados je idealan za ljubitelje all inclusive usluge, a ostrvo obiluje lokalitetima koje možete videti na jednodnevnim izletima. Januar idealan.

Kostarika

Kostarika / getty

Ako volite aktivan odmor, Kostarika je savršena za vas. Kišne šume, planine, nacionalni parkovi podrazumevaju mnogo aktivnosti.

Maroko

Maroko / thinkstock

Jeftiniji i pristupačiji od prethodno navedenih destinacija i idealan je za kraj decembra.

Kambodža

Kambodža / thinkstock

Postala je popularna u prethodnih neoliko godina, a kada vidite ovu sliku nije teško shvatiti zašto. Plaže iz snova i hramovi su idealan spoj kulture i relaksacije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.