Ćirković: Uskoro srpska baza kod Bujanovca

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2003.

11:13

Default images

Komandant Prištinskog korpusa, general-major Mladen Ćirković, potvrdio je da će uskoro početi da se gradi vojno-policijska baza u blizini Bujanovca, na jugu Srbije. Prema njegovim rečima, geometri su pre petnaestak dana "završili posao" a izgradnja baze bi počela na proleće. Ranije je najavljeno da će vojno-policijska baza, koja neki već zovu "srpski Bondstil", biti namenjena za smeštaj oko 1.000 vojnika i policajaca sa borbenom i drugom tehnikom. Baza bi trebalo da bude izgrađena po svetskim standardima, a zadatak joj je da istovremeno reši problem i smeštaja vojnika i policajaca na jugu Srbije, ali i njihove bezbednosti.Šef Koordinacionog tela za Jug Srbije Nebojša Čović za B92 kaže da se ta baza planira već dve godine i da tu nema ničeg senzacionalnog. "To je kasarna koja će imati višestruku namenu, služiće za smeštaj i vojnih i policijskih snaga, njena lokacija je na Cepotini i njena izgradnja se planira već dve godine. Tu bi se smestile redovne vojne i policijske snage, što ne treba ni porediti sa nekakvim drugim bazama na tom prostoru, to je nešto sasvim normlano i redovno, jednostavno raspoređivanje, smeštaj združenih snaga bezbednosti", rekao je Čović. On ističe da je o izgradnji baze na Jugu Srbije razgovarano sa lokalnim vlastima, ali da je lokacija na kojoj će se graditi potpuno imovinski- pravno obezbeđena i u tom pogledu, kao i u svakom drugom, čista. "Snage na Kosovu nemaju šta da se pitaju, baza nije u nekadašnjoj kopnenoj zoni bezbednosti", kaže šef Koordinacionog tela. Upitan o eventualnim protivljenjma izgradnji vojno policijske baze na Jugu Srbije, Čović odgovara: "Ja koliko znam toga definitivno nema, niti očekujem, niti vidim razloge za to ukoliko neko ne bude to prepumpao medijski, ali to nema neku veliku specifičnu težinu u smislu senzacionalističkih pristupa", kazao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: