Obilaznica sa novim mostom rešava problem žitelja Orlovata i Tomaševca

Prvi korak ka izgradnji novog, funkcionalnog mosta preko Tamiša, kod Orlovata, pre nekoliko dana je napravilo Gradsko veće Zrenjanina.

Izvor: B92

Nedelja, 27.06.2021.

13:50

Obilaznica sa novim mostom rešava problem žitelja Orlovata i Tomaševca
Ilustracija: bogdanhoda/Shutterstock

Naime, gradski većnici su usvojili odluku o izradi Plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, na deonici od raskrsnice ulica Botoški red i Ive Lole Ribara do raskrsnice državnog puta drugog A reda 130 za Tomaševac, uključujući i drumski most preko Tamiša. Ova deonica je duga 1,6 kilometara i zahvata površinu od oko 45 hektara.

Kada ovu odluku usvoje i odbornici Skupštine grada Zrenjanina, slede naredni koraci. Oni će sigurno potrajati. Međutim, ovom odlukom se nazire kraj mukama meštana Orlovata i Tomaševca, ali i okolnih sela, koji već godinama postojeći most, na kom je saobraćaj zabranjen, prelaze na sopstvenu odgovornost.

Do 1. jula radovi na putu od Novog Miloševa do Novog Bečeja

"Meštanima Orlovata, ali i susednih sela, most preko Tamiša je od vitalnog značaja. Sama činjenica da se najbliža benzinska pumpa nalazi u Tomaševcu i da je most preko Tamiša najbliži put za poljoprivrednike, ali i sve Orlovaćane, dovoljno govori koliko je on važan. Zato nas raduje što se krenulo u izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog mosta. Do sada su nam bila davana obećanja, a ovo izgleda da se konačno ide ka rešavanju višedecenijskog problema – kaže za portal zrenjaninski.com predsednica novoizabranog Saveta Mesne zajednice Orlovat Sanja Cedler.

Kako stoji u obrazloženju odluke, izradi Plana detaljne regulacije pristupa se zbog ugrožene stabilnosti i funkcionalnosti postojećeg mosta preko reke Tamiš, dugačkog oko 125 metara, i potrebe izgradnje novog na izmeštenoj trasi. Novi most će ispunjavati sve zahteve oko sigurnosti, nosivosti i bezbednosti saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: