Emirati: Ljubimci zabranjeni u stanovima

Nedavno su stanari zgrada u, jednom od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ađmanu dobili obaveštenje o tome da treba da izbace svoje ljubimce iz stanova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

17:32

Default images

Zvaničnici u Ađmanu, najsiromašnijem Emiratu severno od Dubaija, zabranili su čuvanje mačaka i pasa u stanovima i ograničili dozvoljeni broj pasa koji može držati jedna porodica na dva, pod uslovom da živi u kući.

Novine "The National" iz Abu Dabija citirale su danas Šejka Rašida Humaida Al Nuamija u izjavi da ovo novo pravilo počinje odmah i da je uvedeno zbog "zdravstvenih i sanitarnih razloga".

Ljubimci su dozvoljeni u porodičnim kućama sa dvorištem.

Usvajanje i gajenje životinja nije deo tradicije i kulture Emirata ali tamo žive milioni stranaca koji imaju pse, mačke i druge životinje.

Početkom prošle godine u Abu Dabiju je zabranjeno prisustvo pasa u parkovima i na plažama.

Ukoliko živite i radite u Emiratima, svog ljubimca ne možete povesti u restoran, tržni centar ili ga uvesti u javni prevoz.

Ađman je jedan od sedam poluautonomnih emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: