Pripreme za zimu: Treba li pse tada više hraniti?

Zna se da mnoge životinje dobiju na težini tokom hladnih zimskih meseci, kako bi im bilo toplije i da tako pohranjuju masti kao izvor energije.

Izvor: Index.hr

Subota, 25.10.2014.

08:40

Default images

Upravo zato, s pravom se možete pitati trebaju li se i kućni ljubimci više hraniti tokom zimskih meseci, a odgovor smo pronašli kod stručnjakinje Lise Henesi, koja već godinama izdaje knjige o psećoj ishrani.

Treba li menjati pseće prehrambene potrebe tokom zime?

Lisa preporučuje povećanje unosa omega 3 i Omega 6 kiselina. Riblje ulje, crveni pasulj i jaja mogu pomoći u ublažavanju suve i pahuljaste kože kod vašeg psa i ublažavanju artritisa, uzrokovanog hladnim uslovima. Pravilna hidratacija takođe je vrlo bitna za zdravlje psa tokom zime. Budite sigurni da uvek uz sebe imate čistu i svežu vodu.

Dobijaju li psi na težini tokom zimskih meseci?

Većina pasa je manje aktivna tokom zimskih meseci. A ako je smanjena aktivnost, trebao bi biti smanjen i unos hrane. Dobar trik je da smanjite dnevnu dozu davanja poslastica psu. Takođe, pokušajte da ga kod kuće zabavite raznim igračkama i aktivnostima, kako bi bio malo više aktivan.

Zaključak

Vaš pas nije medved i on ne treba da skladišti masti za zimu. Možda bi i trebalo da smanjite unos hrane tokom idućih meseci, zbog nedovoljne količine vežbe. I dok će divlje životinje brzo izgoreti dodatne masnoće, vaš pas će dobijati redovne obroke i poslastice, što znači da neće gladovati niti spaliti te dodatne masnoće tako lako. Zato tokom hladnijih meseci pazite na njegovu težinu, koliko jede i koliko vežba, na način da vaš pas bude uhranjen, ali ne i prehranjen.

Foto: Image courtesy of Tina Phillips at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: