Agresivna veverica teroriše Bruklin

Gradska Služba za zdravstvo Njujorka već nekoliko dana upozorava građane i postavlja obaveštenja u Prospekt parku u Bruklinu o "neobično agresivnoj veverici", koja je do sada napala i ugrizla petoro ljudi.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

15:45

Agresivna veverica teroriše Bruklin
Thinkstock / Ilustracija

Iako veverice retko obolevaju od besnila, stučnjaci veruju da ga ova ima i ističu da bi životinje i ljudi koje je ugrizla trebalo odmah da se jave na lekarski pregled.

Napadi veverice zabeleženi su prošle nedelje, između utorka i četvrtka. Četiri žrtve napada su identifikovane, dok je peta bio jedan rekreativac koji je ujeden dok je džogirao. Zdravstvene vlasti ga pozivaju da se javi na pregled. Radnici Službe za parkove i Udruženja Prospekt park, koje održava Prospekt park, već nekoliko dana tragaju za ratobornim glodarom. Stručnjaci, međutim, navode da je veverica, ukoliko je bila zaražena besnilom, verovatno već mrtva.

Sedmogodišnja devojčice Marija Gerero, koju je veverica ugrizla, rekla je da joj se učinilo da je u pitanju leteća veverica, zbog načina na koji je skočila na nju pre nego što ju je ugrizla. Drugu žrtva, Leku Persivala snimio je ujed veverice dok ju je hranio. On je ubeđen da ga je ugrizla upravo ta veverica "koja teroriše komšiluk".

I dok su stanovnici Bruklina svakodnevno na oprezu, to ih uopšte ne sprečava da na račun "teroriste" zbijaju šale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: