Šta mačka želi da nam kaže kada se valja na leđima?

Da li se i vaša mačka često baci ispred vaših nogu, uvija se na leđima trljajući glavicu o pod? Pročitajte šta takvim ponašanjem mačka želi da vam kaže…

Izvor: B92

Nedelja, 18.01.2015.

20:55

Default images
Ilustracija; Foto: pixabay.com

U nekim slučajevima ovakvo ponašanje je manifestacija običnog svraba na leđima. A zatim, vrlo brzo mačka shvati da je to način da privuče vašu pažnju. Vlasnici najčešće smatraju da je uvijanje mace neodoljivo slatko, u tim situacijama se sagnu kako bi ljubimici pružili dodatnu pažnju.

Ukoliko mačka uživa u maženju i pažnji, vrlo brzo će to naučiti i najverovatnije ponavljati ovakvo ponašanje.

Mačke su često neopravdano smatrane lenjim životinjama, a zapravo mogu biti vrlo energične i nestašne. Zato je važno da prepoznamo njihove pozive za igru kako bi zdravo utrošile energiju…

Tako stručnjaci smatraju da ovakvim ponašanjem mačka poziva na igru ne samo njihove mačje prijatelje, već i ljude. Zato iskoristite trenutak i dajte maci njenu omiljenu igračku.

Takođe, stručnjaci za ponašanje životinja imaju još jednu teoriju, pa najčešće smatraju da mačke okretanjem na leđima u našem prisustvu pokazuju potčinjenost, odnosno priznaju da su u podređenom položaju.

Ali jedno je sigurno, mačke jednostavno uživaju u valjanju na leđima!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: