"Intervju" - trik, izraz slobode ili samo loš film?

Kontroverzna komedija "Intervju" noćas je konačno prikazana u nekim američkim bioskopima, a postala je i dostupna na brojnim onlajn platformama kao što su YouTube Movies, Google Play i Xbox Video. Reakcije publike su podeljene, a mnogi postavljaju pitanje, "da li je ovo bilo vredno onolike buke?"

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

11:05

Default images

Kompanija Sony je komediju o atentatu na predsednika Severne Koreje povukla sa repertoara nakon hakerskog napada i ozbiljnih pretnji, američka javnost je protestovala, oglasio se i Obama, za napad je optužen Pjongjang, a uz mnogobrojne internet kampanje u kojima se tražila "pravda za Intervju", pojavile su se i teorije zavere da je u pitanju marketinški trik.

Film, koji je u međuvremenu postao najbolje ocenjeni film u istoriji sajta IMDB, od sinoć je konačno dostupan, i dok producenti kažu da je u pitanju "pobeda slobode", sa jedne strane publika govori da su Set Rogen i Džejms Franko snimili "pun pogodak", dok sa druge mnogi kažu da je film besmislica.

"Naravno da želimo da zaradimo novac, kao i sa svakim drugim filmom, ali je najvažnije izraziti stav o slobodi, zauzeti se za slobodu govora, za slobodu da gledamo filmove koje želimo", rekao je Li Piterson, menadžer bioskopa Sinema vilidž u Njujorku.

Premijera je praćena uživo na brojnim svetskim sajtovima, a od jutros pristižu i prve kritike.

BBC prenosi nekoliko reakcija sa Tvitera:
  • Maksimus Klin - Uživao sam u filmu, mislim da je ovo dosad najbolji film Seta Rogena i Džejmsa Franka
  • Kajra Krejg - Gledao sam Intervju, veoma smešan film. Ništa manje nisam očekivao od Rogena i ekipe
  • Ejmi Snačez - Koristim svoja garantovana prava da kao Amerikanac gledam Intervju. Srećan Božić!
  • DeAna Siltiel - Intervju definitivno nije vredan ovolike halabuke. Smešan je, ali ne i vredan stresa i svega što ga je pratilo
  • Den Fild - Soni nije trebalo da objavi ovaj film, ne zbog pretnji, nego zato što je film užasan
  • Aditja Basrur - Gledala Intervju. Bačene pare.


Ni kritičari nisu preterano oduševljeni, sajt "Wired" piše da je film pun lošeg CGI i rupa u zapletu, AV Club je naveo da je možda u pitanju pobeda slobode govora, ali ne i trijumf oštre satire, Vašington post piše da je film "raspušten i nedisciplinovan, dok Blumberg ocenjuje da film donosi mnogo manje od događaja koji su ga pratili.

Takođe, komičar Lamar Vilson je rekao da je posle pet minuta filma želeo da digne u vazduh svoj TV, dok je sajt Voks uz naslov "Šest sekundi koje pokazuju zašto je Intervju očajan film" postavio sledeći insert:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: