Pisarevu nagrada "Karolj Sirmai"

Đorđa Pisarev dobitnik je ovogodišnje nagrade "Karolj Sirmai" za knjigu "Velika očekivanja" , saopštio je piščev izdavač "Agora".

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.11.2013.

13:58

Default images

Nagrada "Karolj Sirmai" dodeljuje se za pripovednu prozu, bijenalno i naizmenično piscima iz srpske i mađarske književnosti.

Žiri za dodelu nagrade, u sastavu Janoš Banjai, predsednik, Franja Petrinivić i Ivan Negrišorac, jednoglasno je doneo odluku da se književna nagrada "Karolj Sirmai" dodeli Pisarevu za knjigu pripovedaka "Velika očekivanja".

"Osvedočenim i prepoznatljivim rukopisom Pisarev je ispisao svoja 'velika' očekivanja kao svojevrsni pohod kroz književnu istoriju pričanja, kroz intenzivne susrete pisaca, junaka i čitalaca, zatvarajući dramatični procep između literarture i stvarnosti", naveo je žiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: