Joksimović otvara drugo polufinale

Drugo polufinale 57. takmičenja za "Pesmu Evrovizije" biće održano večeras, 24. maja, u Kristalnoj dvorani u Bakuu (Azerbejdžan), a pod rednim brojem jedan nastupiće srpski predstavnik Željko Joksimović sa "Ad hok orkestrom".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2012.

08:49

Default images

Željko Joksimović će otvoriti takmičenje svojom kompozicijom "Nije ljubav stvar", za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a pratiće ga muzičari Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

Joksimović, koji drugi put učestvuje na Evrosongu kao izvođač i četvrti put kao kompozitor, prethodnih sedmica privukao je veliku pažnju medija i evrovizijskih fanova i od početka važi za jednog od favorita.

U drugom polufinalu učestvuju i predstavnici Makedonije, Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Deset najboljih, glasovim publike i žirija iz zemalja učesnica drugog polufinala i direktnih finalista - Velike Britanije, Francuske i Nemačke, plasiraće se u finale, 26. maja.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri programa.

U finalu su već predstavnici Rumunije, Moldavije, Islanda, Mađarske, Danske, Albanije, Kipra, Grčke, Rusije i Irske, izabrani u prvom polufinalu, kao i direktni finalisti, zemlje takozvane "velike petorke" - Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija i Španija i domaćin Azerbejdžan.

Sve tri večeri 57. "Pesme Evrovizije" direktno prenosi Radio-televizija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: