Kultura

Ponedeljak, 24.05.2010.

16:57

Knjiga „goluba u lavljoj koži”

Nova knjiga Zorana Hr. Radisavljevića „Golub u lavljoj koži” biće predstavljena 25. maja u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Izvor: B92

Default images

Knjiga predstavlja zbirku tekstova, kolumni, komentara i intervjua koje je autor objavljivao u štampi, uglavnom u „Politici”, od 2004. do 2009. godine.

,,Zoran Hr. Radisavljević za svoje sagovornike obično bira ličnosti dana (pisce kojima je izašla knjiga, slikare kojima je otvorena izložba, i jedne i druge ovenčane nekom nagradom). Naravno, među njima ima najviše velikih imena, onih koji retko daju intervjue, te su i zbog toga zanimljivi za novinare”, navodi pisac predgovora ove knjige Milisav Savić.

Naziv knjige „Golub u lavljoj koži” zapravo oslikava autorovo shvatanje novinarstva: novinar mora da bude ”golub”, a to znači pristojan i uljudan, ali i ”lav”, jer je ponekad potrebno da se naroguši i pokaže zube.

Knjigu je izdala „Čigoja štampa”, a o njoj će na predstavljanju govoriti Grozdana Olujić, Milisav Savić i autor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: