Poznati bend izbacio gitaristu: "Njegovi desničarski stavovi uzrokuju napetost"

Vinston Maršal, gitarista i bendžoista svetski poznatog benda Mumford & Sons, izbačen je iz benda, piše San.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2021.

11:03

Poznati bend izbacio gitaristu:
Foto: Profimedia

Maršal se navodno u zadnjih četiri godine okrenuo čvrstim desno orijentisanim političkim stavovima, a neki čak govore da se radikalizovao. Situacija je kulminirala Maršalovom objavom na Tviteru prošle subote u kojoj je pohvalio knjigu Unmasked: Inside Antifa's Radical Plan to Destroy Democracy Andyja Ngoa.

"Čestitam, Endi Ngo. Napokon sam našao vremena i pročitao ovu važnu knjigu. Ti si hrabar čovek", napisao je Maršal u svojoj objavi.

Mumford & Sons okupili su se već u nedelju i doneli odluku da Vinstin mora da ode, nakon 14 godina provedenih u bendu.

"Vinstonovi čvrsti desničarski politički stavovi uzrokuju napetost u bendu već neko vreme", rekli su i dodali kako je odluku bilo izuzetno teško doneti, ali Maršal je naštetio ugledu benda.

Naime, Endi Ngo u svojoj knjizi opisuje kako su ga 2019. godine napali militantni antifašisti, a navodi i istprijat taktike Antifa pokreta. Ngoa su kasnije kritikovali zbog toga što levičarske aktiviste opisuje kao nasilne i za iznošenje lažnih tvrdnji. U avgustu 2019. godine pojavio se video koji prikazuje Ngoa u društvu članova krajnje desničarske organizacije Patriot Prayer koja je kasnije napala kafić u kojem se skupljaju članovi Antifa pokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: