Kultna rok himna upravo je postala najstariji spot sa više od milijardu pregleda na Jutjubu

Videospot za pesmu "Bohemian Rapsody" grupe "Queen" na Jutjubu je dosegao milijardu pregleda i tako postao novi rekorder, odnosno, prvi spot stariji od 1990. godine koji je prešao tu respektabilnu brojku. Za to mu je trebalo nešto više od deset godina.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 28.07.2019.

10:30

Kultna rok himna upravo je postala najstariji spot sa više od milijardu pregleda na Jutjubu
Foto: Gettyimages / Fox Photos

"Činjenica da naša muzika i dalje ima tako veliki uticaj je neverovatna i zahvaljujemo vam na tome", objavili su na službenoj Facebook stranici članovi grupe Queen, a fanovima su poklonili i remasterizovanu HD verziju spota.

Spot za "Bohemian Rhapsody" premijerno je prikazan 20. novembra 1975. godine u emisiji "Top Of the Pops" i generalno se smatra prvim promotivnim muzičkim videospotom. Inspirisan je naslovnicom albuma "Queen II", a režirao ga je Brus Gouers. Snimanje u studiju Elstree trajalo je samo tri sata.

Povodom Jutjub rekorda grupa je pokrenula i globalnu kampanju "You Are The Champions", kojom pozivaju fanove širom sveta da se uključe u kreiranje novih spotova.

Plesači, pevači, muzičari i vizuelni umetnici, naime, imaju priliku da budu u jednom od tri videospota, "A Kind Of Magic", "Bohemian Rhapsody" i "Don't Stop Me Now".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: