Žestoka jubilarna svirka E-Playa u punoj Amerikani FOTO/VIDEO

Beogradski alternativni bend E-Play održao je u subotu uveče žestok koncert u ispunjenoj dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, kojim je proslavio 20 godina rada i promovisao novi album "Sloboda".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2018.

16:45

Žestoka jubilarna svirka E-Playa u punoj Amerikani FOTO/VIDEO
Foto: Danilo Mataruga

Tokom nešto manje od dva sata efektne svirke E-Play je oduševljenu publiku podsetio na najznačajnije momente sa pet studijskih albuma, od prvenca "E-Play" iz 2000. godine do najnovije "Slobode"

Posle instrumentalnog zagrevanja uz "Sedam", izlazak na binu basistkinje i pevačice Maje Cvetković izazvao je ovacije. Odmah, posle njenog kratkog "Dobro veče, hvala puno što ste došli", krenula je prepoznatljiva "grmljavina" sa ritam sekcijom u glavnoj ulozi, čija "kičma" je, uz Maju, već duže vreme bubnjar Goran Ljuboja Trut.

Zvučnu sliku je upotpunila efektna svirka gitariste Nemanje Velimirovića. Posle "Heroja" i "Ovde", u "Bez reči" i "Retrovizoru" raspevala se i prateća pevačica Kristina Kika Jovanović.
Foto: Danilo Mataruga
Prvi talasi euforije stigli su, očekivano, uz velike hitove "Da budemo samo dobro" i "Srešćemo se neki drugi put". Fanove je posebno obradovao izlazak na scenu nekadašnje članice E-Playa Biljane Todorovski koja je otpevala pesmu "U sumrak".

Sama najava hita "Divan dan", koji je umnogome odredio putanju benda poslednjih godina, izazvala je opšte oduševljenje, da bi usledili: "Hiljadu ljudi", "Šamarčina", "Ljubica"... Na kraju "Vremeplova", poslednje pesme u zvaničnom delu, visoko podignute ruke su ispunile "Amerikanu".
Foto: Danilo Mataruga
Brzo se E-Play vratio na bis, ponovo pojačan Biljanom u "Popu", prepoznatljivoj temi s početaka karijere.

"Prvi pogled tvoj" podsetio je na legendarni film "Munje", da bi ponovljen "Divan dan" na drugom bisu označio definitivan kraj.
Foto: Danilo Mataruga
"Vidimo se neki drugi put", poručila je Maja za kraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: