Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona

U devetoj sezoni TV dokumentarca "Autopsy: The Last Hours of..." otkriveni su relativno nepoznati detalji o životu legendarnog muzičara Roja Orbisona.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2018.

18:24

Procurili novi detalji o smrti legendarnog Roja Orbisona
Foto: Getty

Jedan od pionira rokenrola, američki pevač Roj Orbison, vodio je prilično uzbudljiv život, ali je mnogima nepoznato da je, pored velikih životnih tragedija, imao i opasan porećemaj u ishrani.

U novoj sezoni TV dokumentarca otkriveno je da se Roj prejedao i držao drastične dijete, te da je ova vrsta zavisnosti dovela do prerane smrti u 52. godini.

Američki patolog Majkl Hanter je izneo da je Orbison bio opsednut svojom težinom, a dodatno na poremećaj u ishrani su uticali gubitak supruge i dvoje dece. On je tada, tvrdi Majkl, usmerio svu pažnju ka poslu.

Koliko je bio opterećen svakim kilogramom, kao i željom da izgleda dobro na sceni, govori činjenica da je Roj jeo samo brzu hranu a potom, nekoliko dana pre koncerta, izgladnjivao se do iznemoglosti.

"Takvo variranje u težini nesumnjivo je predstavljalo ogroman napor za njegovo srce", napominje američki patolog.
Foto: Getty
Osim poremećaja u ishrani, Roj je imao i problema sa srcem, te mu je deset godina pre smrti ugrađen trostruki srčani bajpas.

Mnogi smatraju da su mu zdravlje takođe narušile i porodične tragedije.

Naime, Roj je izgubio prvu ženu Klodet Frejdi, koja je 1966. godine poginula u saobraćajnoj nesreći, dok su njegova dva sina nastradali u požaru koji je 1968. zahvatio njegov dom u Tenesiju.

Muzičar će trajno ostati upamćen po svojim velikim hitovima: "Only the Lonely", "In Dreams", "Oh, Pretty Woman", "Crying", "Running Scared" i "You Got It".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: