"Još uvek mi na ulici dobacuju 'mesi, mesi, neće ništa da ti škodi'"

Slavko Štimac ovih dana radi na relaciji Beograd-Zagreb-Brioni. Uporedo snima novu sezonu sprske serije "Ubice mog oca"“, treću sezonu hrvatske krimi-serije "Počivaj u miru“, dok se za sve to vreme sprema za premijeru predstave o velikom bokserskom šampionu Mate Parlovu "Doručak šampiona", 12. avgusta, u koprodukciji Šerbedžijinog pozorišta "Ulisis" i BITEF-a.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 10.08.2017.

16:50

Foto: Youtube Screenshot

“Ja nisam pozorišni nego filmski glumac. Kod mene vam je u životu sve bilo od telefonskog poziva do telefonskog poziva. Slobodnjak sam i nikada nisam radio neki dugoročni plan niti sam išao na audicije. I za ovu saradnju bio je dovoljan jedan telefonski poziv ridatelja Aleksandra Švabića", priča Štimac za Večernji list.

"Učinilo mi se zanimljivo i nije bilo dvoumljenja prihvatiti ili ne. Poseban okidač je to što je predstava inspirisana ličnošću Mate Parlova. Ja sam iz generacije koja ga pamti kao apsolutnog šampiona. U mojoj porodici svi smo ga obožavali. On mi je obeležio detinjstvo jer je, što ne moram ni da ponavljam, bio ne samo možda najbolji bokser u Evropi nego je i divna ličnost. Privlačio je pojavom i načinom na koji je komunicirao s javnošću. Pratio sam ga i radovao se njegovim uspesima, ali nisam imao prilike da ga gledam uživo. Moram priznati da nikada nisam ni gledao boks meč uživo. Kad je Mate boksao, kod nas u kući bila je posebna atmosfera. Tati, braći i meni, a i mami koja je gledala onako usput, priuštio je lepe zajedničke trenutke."

O tračevima da se za premijeru priprema meditacijom i jogom rekao je da to nikada ne radi.

"Što ne znači da ne mislim da je to zdravo i korisno. Pripremam se probama i razgovorom i trudim se da budem odmoran. Nakon svih ovih godina prisutna je i trema. No na kraju, bilo kakva trema nestaje kada ste dobro pripremljeni. Barem u mom slučaju", rekao je između ostalog Štimac.

U karijeri je glumio u filmovima poput “Vlak u snijegu”, “Sećaš li se Doli Bel?”, “Salaš u malo ritu”, “Podzemlje”, a karijeru je počeo u “Vuku samotnjaku” Obrada Gluščevića kada je imao samo 12 godina.

"'Vuka' sam zadnji put gledao pre nekoliko godina kod prijatelja u dvorištu kada je okupio decu iz susedstva da ga gledaju svi zajedno. Naravno, niko od mališana me nije mogao povezati s tim ličkim dečačićem. Gledao sam ga puno puta, to je bilo davno i teško je opisati emocije... bilo je lepo. I danas mi na ulici dobacuju replike iz mojih filmova poput “mesi, mesi”, “svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem”, “Violeta, kućo stara!”... No ceo život trudim se da budem mirne i bistre glave i ne znam šta znači slava. Gluma je rad kao i svaki drugi, ali sticajem okolnosti je javni, pa vas više ljudi prepoznaje i to je sve. Nema tu puno dilema", kaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: