Betmen dobija novog neprijatelja

U novoj seriji stripova o Betmenu, najveći neprijatelj heroja u crnom kostimu nisu ni Džoker, ni Pingvin.

Kultura

Izvor: Independent

Subota, 28.11.2015.

09:27

Default images
Foto: YouTube Screenshot

To je policija Gotama. U prvom izdanju “The Dark Knight III: Master Race” objavljenom u sredu, nastavlja se priča koju je započeo pisac i umetnik Frenk Miler pre 29 godoina u klasiku “The Dark Knight Returns”.

U originalu iz 1986. Betmen se bori protiv Supermena, ali u nastavku iz 2002. se dva superheroja udružuju protiv Leksa Lutora.

U “Master Race” Betmen je fokusiran na reformisanje pravosudnog sistema, a to pokušava da izvede silom.

“The Dark Knight Returns” bio je prekretnica koja je svetu predstavila zrelijeg, melanholičnog Betmena, ali i svih njegovih “kolega” superheroja.

Bez tog stripa, lik iz serije šezdesetih nikad ne bi evoluirao u “Mračnog viteza” Kristofera Nolana.

Miler (58) je jedan od najpoznatijih strip crtača, ali i najkontroverzniji. On je autor i “Sin City” i “300” koji su takođe doživeli filmske adaptacije.

“Svet je haotično, opasno mesto u kom vlastima ne treba verovati”, rekao je on fanovima na predstavljanju “Dark Knight III” na njujorškom Comic-Con događaju prošlog meseca. “Potreban je ‘Zoro’, kriminalac koji se bori za nedužne građane. Statusu quo se ne može verovati”.

Miler trenutno radi na četvrtoj seriji o Mračnom vitezu, a na “Master Race” sarađivao je sa Brajanom Azarelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: