Kultura

Sreda, 24.10.2018.

09:17

Premijera "Južnog vetra" započela odavanjem pošte Glogovcu

U Sava centru je sinoć održana premijera filma "Južni vetar" u režiji Miloša Avramovića. Zbog velikog interesovanja, beogradska premijera filma “Južni vetar” imala je čak tri projekcije u jednoj večeri.

Izvor: Tanjug, N1

Default images

Premijera je započela odavanjem pošte preminulom glumcu Nebojši Glogovcu, uz gromoglasan aplauz i ovacije publike u Velikoj dvorani Sava centra.

"Južni vetar" je ujedno i poslednja uloga Nebojše Glogovca.

Film, koji je izazvao veliku pažnju srpske javnosti, prati Petra Maraša, momka koji svoju strast i talenat prema automobilima i brzoj vožnji mora da realizuje na drugačiji, kriminalan način, a ulogu tumači Miloš Biković.

Radnja filma počinje kada Maraš načini bezobziran potez i na taj način pokreće lavinu sudbonosnih događaja, koji su ugrozili živote svih oko njega.

Glavne uloge tumače, pored Bikovića, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević i drugi.

Uloge tumače i neki od najpoznatijih glumaca srpske kinematografije, poput Srđana Todorovića, Aleksandra Berčeka i Bogdana Diklića.

Pre beogradske premijere, film je prikazan na četiri festivala na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: četiri u Nišu, dve u Leskovcu i dve u Mladenovcu.

Osim žirija i publike, na film je dobro reagovala i kritika, koja osim scenarija i glume, hvali i izbor muzike u filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: