Knjižare rasprodale novi roman Mišela Uelbeka

Roman "Pokoravanje" Mišela Uelbeka, nakon Francuske, Nemačke i Italije, na dobrom je putu da postane najveći bestseler godine i u Srbiji, saopštila je danas izdavačka kuća Booka.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.02.2015.

10:19

Default images
Foto: Beta/AP

Delo koje je u Francuskoj objavljeno istog dana kada se dogodio napad na redakciju magazina "Šarli ebdo“ (na čijoj je naslovnici bio upravo Uelbek) postalo je najbrže prodavana knjiga u toj zemlji za poslednjih nekoliko godina. Za mesec dana prodato je više od 300.000 primeraka.

Isto se dogodilio i u Nemačkoj i Italiji, a nakon samo sedam dana od objavljivanja doživeće i svoje drugo srpsko izdanje.

Ogromna tražnja zabeležena je već u pretprodaji, gde je više od 200 kupaca rezervisalo svoj primerak i dobilo ga na kućnu adresu pre nego što je knjiga stigla u knjižare.

Tokom prethodnih nekoliko dana većina knjižara rasprodala je sve primerke koje su prvobitno poručile, navodi se u saopštenju.

Očekuje se da će kompletan prvi tiraž od 3.000 primeraka biti rasprodat do kraja ove sedmice, pa izdavačka kuća Booka u štampu pušta drugo izdanje i novih 2.000 primeraka, koje će u prodaji biti početkom naredne nedelje.

Pokazalo se da srpski čitaoci žele da saznaju kako izgleda Uelbekova vizija našeg kontinenta kada 2022. godine nakon predsedničkih izbora u Francuskoj islam postane dominantna religija, a dobar deo starog kontinenta uskoro krene francuskom primerom.

Izdavačka kuća Booka je, kako se dodaje u saopštenju, među prvima na svetu obezbedila prava na ovaj roman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: