TVB92: "Skupljači perja" petak 22h

U znak sećanja na tragično preminulog Bekima Fehmiua, jednog od najvećih glumaca sa prostora Balkana, TVB92 će u petak od 22h prikazati "Skupljače perja", jedan od najznačajnijih filmova crnog talasa i jugoslovenske kinematografije uopšte.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2010.

16:18

Default images

Bekim Fehmiu je Beli Bora Perjar je Rom koji skuplja i preprodaje perje. Njegov najveći rival je Mitra,sa kojim Bora ima dogovor o podeli teritorije sa kojih nabavljaju perje, ali Mitra počinje sve više da zalazi u Borin kraj... Sukob se naizgled izglađuje u lokalnoj kafani, kada Mitra vraća Bori pare, ali se novi razdor javlja oko prelepe devojke Tise...

Film "Skupljači perja" Aleksandra Saše Petrovića osvojio je "Gran pri" žirija na festivalu u Kanu 1967. godine, a 1968. bio je nominovan za Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja. Uloge tumače Bekim Fehmiu, Bata Živojinović, Olivera Katarina, Gordana Jovanović...

Više o filmu pogledajte na stranicama našeg TV programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: