Mile Kekin: "Uspeo sam puno toga da kažem u duetu sa Bajagom"

Frontmen kultnog benda Hladno pivo Mile Kekin u Zagrebu je u sredu predstavio svoj drugi solo album "Kuća bez krova". Danas je stigao u Beograd, gde će to isto učiniti pred ovdašnjom publikom.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

14:12

Mile Kekin:
Printscreen YouTube/Mile Kekin Official

Od "Studentske" pesme Hladnog piva prošlo je više od 20 godina, a Mile je, pred beogradsku promociju svog novog albuma, baš u Studentskom gradu, pred kamerama Prve televizije, popio prvu jutarnju kafu.

Pošto kao student nikada nije živeo u studentskom domu, kaže da je zavideo onima koji su imali to iskustvo, jer je uvek smatrao da se oni bolje zabavljaju, dok je on u svojoj kući na obodu grada pisao pesme za prvi album Hladnog piva "Džinovski"

Taj album je upravo i nastao kada je Mile bio na prvoj godini fakulteta. Momci iz benda su tada, posle predavanja na fakultetu, išli u studio i snimali svoje prve pesme.

Skoro tri decenije kasnije, za svoj drugi solo album "Kuća bez krova", Mile kaže da je jedan od njegovih glavnih motiva nostalgija, na šta ukazuju i motivi na njegovom omotu, kao što je slika renoa 4.

"Ceo album je malo melanholičan i okrenut prošlosti, ali i sazrevanju. Ima i pesma koje se odnose i na današnji trenutak. Ali ja se toga ne stidim. Sada, kada imam 47 godina, imam pravo da se setim kako je bilo kada sam vozio reno 4 i svoju prvu devojku u njemu."

Za pesmu "Atlantida", koju je snimio u saradnji sa Momčilom Bajagićem Bajagom, Mile kaže da nije očekivao da će toliko odjeknuti u javnosti. "Znao sam da će biti velikog intresovanja za duet sa Bajagom, ali kada se nakon pesme dogodio i spot, to je ljude, očigledno, pogodilo. Mislim da smo u toj pesmi uspeli u toj pesmi da kažemo puno toga što su ljudi hteli da im kažemo."

Svi odgovori na sva pitanja koja su novinari postavljali o letošnjoj zabrani Bajaginog koncerta u Karlovcu, iako to nije pesma samo o tom događaju.

Čemu ili kome je "Atlantida" zapravo posvećena, kakvi su bili komentari na pesmu, kako izgleda Miletova "jutranja gimnastika"... pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: