Ovo su najprovokativnije scene seksa u istoriji filma

Bilo da su šokirale publiku pomeranjem granica, količinom golotinje ili količinom agresije, scene seksa iz ovih filmova teško je izbrisati iz sećanja.

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2017.

19:55

Ovo su najprovokativnije scene seksa u istoriji filma
Foto: YouTube screenshot

Poslednji tango u Parizu, 1972.

Francusko-italijanska romansa s Marlonom Brandom i Marijom Šnajder u glavnim ulogama bavi se parom koji se upušta u neobaveznu seksualnu vezu: Brando je udovac, a Marija bi uskoro trebalo da se uda. Film je pun nasilja, a scena koja je podigla najviše prašine jeste prizor analnog seksa u kojem se kao lubrikant koristi puter.

Rizičan posao, 1983.

Tom Kruz tumači vrednog, odgovornog i pouzdanog tinejdžera, koji upoznaje mladu Lanu, izbirljivu ženu punu životnog iskustva. Kruz ima dva cilja u životu: da upiše koledž i izgubi nevinost. Njegovi roditelji odlaze na odmor i ostavljaju mu kuću na čuvanje. Ono čemu će ga Lana (Rebeka De Mornej) podučiti, noćna je mora svakog roditelja.

9 i po nedelja, 1986.

Američka erotska drama režisera Edrijana Lajna s Mikijem Rurkom i Kim Bejsindžer u glavnim ulogama uzburkala je brojne strasti. Kim je privlačna asistentkinja u jednoj umetničkoj galeriji u Njujorku, a Miki harizmatični i prepredeni broker. Njihov prvi susret u kineskoj radnji i razmena upečatljivih pogleda uvod je u bizarnu vezu koja se svodi isključivo na seksualne igrarije. On vodi igru koju ona uglavnom prihvata i ponekad povlači granicu između uzbudljivog iskustva i sadomazohističkih proizvoda njegovog uma...

Henri i Džun, 1990.

Drama snimljena prema dnevniku poznate pariske spisateljice Anaïs Nin prikazuje ljubavni trougao tridesetih godina između Nin (Marija de Medeiros), pisca Henrija Milera (Fred Vord) i njegove žene Džun (Uma Turman). Reč je o prvom filmu koji je dobio 'X' oznaku za gledaoce.

Niske strasti, 1992.

Ova priča nije niti ljubavna ni romantična, već demonstrira snagu ženskog seksepila i moć zavođenja. U jednom od najslavnijih prizora u svetu kinematografije, Šeron Stoun zapanjuje šokira publiku scenom u kojoj bez gaćica prekršta noge...

Širom zatvorenih očiju, 1999.

U sjajnom Kjubrikovom filmu, Bil (Tom Kruz) je lekar, oženjen kustosom Alis (Nikol Kidman). Ona svom suprugu jedne večeri priznaje jednu od svojih seksualnih maštarija, nakon čega Bil postaje izuzetno ljubomoran, a zatim i opsednut njenom fantazijom. Iako je u pitanju samo maštarija, Bil ne može da izbaci iz glave pomisao da neko dira njegovu suprugu. Takvo razmišljanje dovodi ga u razne seksualne situacije, od kojih je svaka na neki način povezana sa smrću...

I ja tebi kevu, 2001.

Životi Hulja i Tenoha, kao i većine sedamnaestogodišnjaka, kontrolisani su njihovim hiperaktivnim hormonima, međusobnim prijateljstvom i žurbom u svet odraslih. Kad krenu na put s lepom i slobodoumnom 28-godišnjom Lisom, nadaju se seksu i dobrom provodu, ali će se to iskustvo za njih troje pretvoriti u nešto mnogo više.

Planina Broukbek, 2005.

U pitanju je jedan od prvih filmova mejnstrim produkcije koji predstavlja ljubavnu priču i scene seksa između dva muškarca, s Hitom Ledžerom i Džejkom Gilenhalom u glavnoj ulozi.

Crni labud, 2010.

Natali Portman osvojila je Oskara za ulogu u ovom filmu, a ono što je svakako bilo najprovokativnije i o čemu se najviše pričalo jeste ishalucinirana scena seksa između Natali i Mile Kunis.

Nimfomanka, 2013.

U pitanju je strašna, poetska priča o životnom putu žene koja sebe predstavlja kao nimfomanku. Ovo kontrpoverzno ostvarenje delo je filmskog režisera i scenariste Larsa fon Trira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: