Forcan: Smiljka je radila ispravno

Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić, koja je u pritvoru, izjavila je da je njena sestra radila u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

18:38

Default images

"Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom. Verujem da će do kraja istrage koja je u toku mnogi detalji kojima se sada planski dezinformiše javnost biti razjašnjeni", istakla je ona u saopštenju.

"S druge strane, učesnicima u procesu zabranjeno je da daju izjave i komentarišu postupak, što je do sada Smiljka Mileusnić Adžić poštovala. Sama činjenica da se na prvi poziv istražnih organa kao i na jučerašnje saslušanje specijalnog suda odazvala, govori u prilog tome da je sigurna u svoje poslovne poteze i ispravnost istih", naglasila je Forcanova.

Milka Focan je ukazala i na "hajku" protiv osumnjičenih koja se, kako je navela, vodi u medijima.

"Želim da istaknem da u trenutku koji je izuzetno težak za porodice osumnjičenih i pritvorenih, hajka koja traje u medijima iznošenjem niza netačnih i tendenciozno plasiranih informacija neminovno utiče na istražne i sudske organe, ali i na sudbine pojedinaca i njihovih porodica, jeste u suprotnosti sa zakonom", navela je Forcanova.

Bivšoj direktorki Jugohemije Smiljki Mileusnić Adžić je juče određen pritvor do 30 dana i otvorena je istraga povodom nabavke vakcina protiv gripa H1N1 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: