Avion sa 200 ljudi padao četiri km?

Avionu Singapur erlajnsa sa 182 putnika i 12 članova posade su se tokom leta uglasila oba motora pa je počelo njegovo dramatično poniranje, prenosi “Jutarnji”.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

09:36

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se navodi, avion se u prošlu subotu na letu iz Singapura za Šangaj suočio se s velikim problemima u trenutku kada se nalazio 260 kilometara jugoistočno od Hong Konga na visini od 39.000 stopa.

Erbasu A330-300 su se, iz zasad nejasnih razloga, doduše u lošim vremenskim uslovima, ugasila oba motora, pa je počelo njegovo dramatično poniranje, prenosi “Jutarnji”, pozivajući se na stranicu specijalizovanu za avioincidente.

Iskusni piloti su odmah počeli s uobičajenim procedurama u ovakvim situacijama, navodi hrvatski portal, pa su, zahvaljujući istreniranosti i smirenosti, uspeli da osposobe letelicu kada se spustila na 26.000 stopa.

Prema tome, avion je “padao” 13.000 stopa ili oko četiri kilometra, ali se nakon svega popeo na 31.200 stopa i za oko sat i po vremena sleteo u Šangaj bez većih problema.

Odmah po sletanju obavljen je detaljan pregled Erbasa, ali nikakve anomalije nisu uočene. O celom slučaju pokrenuta je istraga.

U toku dana, oglasili su se i iz aviokompanije "Singapur erlajns", navodeći da istražuju kako je jedan od njihovih aviona tokom vikenda izgubio snagu u oba svoja motora.

Zbog loših vremenskih prilika, 3,5 sati nakon poletanja, avion je izgubio snagu u oba svoja motora, koja je obnovljena, pošto su piloti pokrenuli proceduru za normalizaciju, navodi se u saopštenju.

Povređenih nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: