Ambasador HR vraćen na konsultacije

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je oštar protest Ambasadi Srbije u Zagrebu zbog poslednjih događaja u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

17:27

Default images
Foto: Wikipedia, Bracodbk

Osim toga, hrvatski ambasador u Srbiji Gordan Markotić biće pozvan na konsultacije u Zagreb.

"Optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj, govorom mržnje, ratnom retorikom i simbolikom, pokušava da utiče na region, a posebno na odnose između Srbije i Hrvatske, paleći hrvatsku zastavu pred državnom institucijom Republike Srbije. Više javno tužilaštvo, prema navodima srpskih medija, reagovalo je pokretanjem krivičnog postupka, što smatramo korakom u pravcu smirivanja nastale situacije", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je u takvim okolnostima zadatak svih političara da smiruju situaciju i deluju racionalno i odgovorno.

"Evropske vrednosti podrazumevaju dobrosusedske odnose i korektno ponašanje u regionu, što je jedan od preduslova uspeha Srbije u pregovorima za članstvo u EU. U tom kontekstu, današnje izjave visokog političkog zvaničnika Aleksandra Vulina smatramo uvredljivim, nedopustivim i krajnje neodgovornim", upozorilo je hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: