Uhapšen napadač na partiju Erdogana

Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

10:53

Default images
screenshot

Uhapšeni je razbio prozor na gornjem spratu zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, i istakao zastavu Turske na kojoj je, osim polumeseca i petokrake, naslikan i beli mač, navodi Rojters, pozivajući se na privatnu agenciju Dogan.

Agencija Dogan prvobitno je javila da su u prostorije AKP ušle dve naoružane osobe.

Rojters je preneo i da je jedan od njih upućivao povremene uzvike, ali da su njegove reči bile nerazumljive.

Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, navela je turska agencija.

Dogan je objavio i fotografiju sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.

Rojters podseća da su juče pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca istanbulskog tužioca.

Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dve četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, posle talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije-Fronta (DHKP-C), ubijeni.

Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom leta 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: