DS i ZZŠ formirale vladu u senci

Opozicione partije u Kragujevcu, DS i Zajedno za Šumadiju, predstavile su Gradsko veće u senci koje će ponuditi predloge za rešavanje problema građana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

12:56

Default images
foto: Tanjug

Na zajedničkoj konferenciji za novinare odborničkih grupa dveju stranaka rečeno je da je predsednik Gradskog veća u senci bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović, a njegov zamenik Dušan Obradović, demokrata.

Gradsko veće u senci ima 10 resora koje vode članovi Zajedno za Šumadiju, DS, dok će resor finansija voditi tim profesora sa kragujevačkog univerziteta.

Oblast kulture i informisanja vodiće predstavnici nevladinih organizacija "Šumadijska regija", i "Kreativna Srbija" - režiser Goran Marković, bivši ministar kulture i režiser Nebojša Bradić i drugi.

Šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju Bojan Stojadinović je rekao novinarima da je formiranje "Gradskog veća u senci ozbiljan politički korak kragujevačke opozicije".

Stojadinović je dodao da veće očekuje predloge građana i najavio početak razgovora i s privrednicima i udruženjima.

Šefica odborničke grupe Demokratske stranke Jovana Jovanović je rekla novinarima da se lokalna vlast bavi "marginalnim stvarima i šminkanjem situacije", pa će Gradsko veće u senci pokušati da nametne svoje predloge za rešavanje ključnih pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: