Zrenjanin: Zahtev za smenu većnika

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podneo je Skupštini grada predlog za razrešenje člana Gradskog veća Dragiše Albulja.

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

12:19

Default images
foto: Wikipedia/Commons

Predlog za razrešenje člana Gradskog veća Dragiše Albulja zaduženog za resor imovine grada, podneo je danas Čedomir Janjić, gradonačelnik grada Zrenjanina, pošto se ustanovilo da se Dragiša Albulja bespravno uselio I koristio jedan od gradskih stanova.

"Kako sam i ranije govorio, zakonitost u radu se mora poštovati, i tu nema pošteđenih. Ukoliko, ipak, dođe i do sumnje u to, da pojedinci kaljaju ugled grada, neka nadležni organi i organi Gradske uprave odmah ispitaju takve navode", kazao je Janjić.

On je naveo da je istrajan u nameri da Zrenjanin bude grad za ponos svima, grad u kome postoje dobri uslovi za život i da neće dozvoliti zloupotrebe bilo kakve vrste, ali da će, ukoliko ih bude, sankcionisati sve one koji su za to odgovorni.

"Sredinom meseca sam obećao da ću dati nalog nadležnoj službi u Gradskoj upravi i čelnicima Gradske stambene agencije da provere ko i na koji način koristi ili je koristio stanove u svojini grada", rekao je on.

On je ukazao i da su donete odluke na osnovu koji je u poslednje vreme iseljeno čak 50 korisnika poslovnog prostora u vlasništvu Gradske stambene agencije, koji nisu redovno izmirivali obaveze zakupa, a da će to biti praksa i ubuduće.

Direktor Gradske stambene agencije Laslo Fuks je ranije saopštio novinarima da je po njegovom nalogu hitno utvrđeno činjenično stanje i da je konstatovano da su se u tri stana kojima Grad upravlja nelegalno nalazili stanari i da su doneta rešenja o njihovom prinudnom iseljenju.

Fuks je kazao da je četvrti stan prilikom kontrole zatečen prazan, što je i zapisnički konstatovano, ali da je već tada bilo indikacija da je u njemu stanovao gradski većnik Dragiša Albulj, što je kasnije i potvrđeno.

Predlog o razrešenju člana Gradskog veća Dragiše Albulja pozdravio je i šef odborničke grupe Demokratske stranke Goran Kaurić, koji je rekao da politička pripadnost ne bi trebalo da se dovodi u vezu prilikom rešavanja takvih slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: