Oland sa Putinom i Merkelovom o UKR

Francuski predsednik Fransoa Oland razgovarao je telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o krizi u Ukrajini.

Izvor: B92

Utorak, 27.01.2015.

11:24

Default images
Foto: Beta/AP

On je tom prilikom insistirao na neophodnosti hitnog okončanja agresije, preneli su francuski mediji pozivajući se na izvore u Jelisejskoj palati.

"Veoma zabrinut, predsednik Oland je razgovarao sa Putinom i Merkelovom i naglasio da je neophodno hitno okončati agresiju i ovu dramatičnu situaciju", naveli su isti izvori, precizirajući da su telefonski razgovori obavljeni sinoć.

Oland je izneo čvrst stav, koji deli i kancelarka Merkel, da je potrebno brzo okončati upotrebu sile, kažu u Jelisejskoj palati.

Šef francuske države je u nedelju uveče razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, izrazivši "duboku zabrinutost" posle bombardovanja Marijupolja, podsećaju francuski mediji.

Prema navodima vlade u Kijevu, u subotnjem napadu na lučki grad Marijupolj na istoku Donjecke oblasti na Azovskom moru, poginulo je 30 civila, a ranjeno 95.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: