"Štrajk prosvetara se nastavlja"

Predsednik Sindikata zaposlenih u prosveti izjavio je da se protest prosvetnih radnika nastavlja i da prosvetari neće odustati od uvođenja platnih razreda.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

15:20

Default images

"Počeli smo rad na kolektivnom ugovoru. Najgora je saradnja sa ministarstvom finansijama koje bi da nam ukine neke benefite koje smo imali i zato smo im uputili dopis da poštuju Zakon o radu", kazao je Slobodan Brajković agenciji Beta.

On je kazao da će razgovori biti nastavljeni.

"Sastanak je zakazan za sutra u 10 časova. Sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva i finansija, kao i lokalne samouprave", kazao je Brajković.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da strajk prosvetnih radnika treba da bude okončan odmah i ocenio da je za rešavanje problema u prosveti neophodno formiranje tela sa predstavnicima nastavnika i direktora škola, a ne samo sindikatima.

"Neophodno je da napravimo telo u kome bi bili na pravi način reprezentovani nastavnici i direktori škola, sa vrlo konkretnim predlozima i savetima Ministarstvu kako da se promeni sistem obrazovanja", kazao je Verbić novinarima u Beogradu i izrazio žaljenje što se "preko potreban dijalog sa prosvetnim radnicima odvija samo kroz kanal sa sindikatima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: