Nikolić neće u Belgiju zbog Kosova

Predsednik Tomislav Nikolić neće sutra učestvovati na komemorativnom skupu u Belgiji jer će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

16:16

Default images

"Iako je bilo u planu da predsednik Republike učestvuje na tom skupu i oda poštu vojnicima zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, predsednik neće otputovati u Belgiju. Razlog je obaveštenje koje je dobijeno od organizatora da će na svečanosti biti istaknuti simboli samoproglašene Republike Kosovo", saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Komemorativni skup u čast 100. godišnjice početka Prvog svetskog rata održava se u Njuportu i Ipru.

U saopštenju se podseća da je Nikolić prisustvovao obeležavanju stogodišnjice Prvog svetskog rata u Liježu 4. avgusta.

Tom prilikom na ceremoniji su istaknuta obeležja svih pobednica u Prvom svetskom ratu, a nisu bila obeležja samoproglašene Republike Kosovo.

Štaviše, ta manjina nije imala ulogu u Prvom svetskom ratu, koja bi je svrstala u red pobednika i izjednačila njen tretman sa Srbijom.

"Isticanje obeležja samoproglašene Republike Kosovo je za Srbiju neprihvatlljivo, te predsednik ne može da učestvuje u sutrašnjoj ceremoniji", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: