BG: Deca stradala, majka uhapšena

Majka troje dece koja su nastradala u požaru na Novom Beogradu, Ž. S. (37), uhapšena je zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, pišu "Novosti".

Izvor: Beta, RTS

Petak, 26.09.2014.

07:11

Default images

Troje dece, starosti pet, sedam i devet godina, smrtno je stradalo u požaru noćas, nešto posle jedan sat, nedaleko od naselja Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu.

Na predlog Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio majci nastradale dece pritvor do 30 dana.

Požar je izbio u romskom naselju i izgorela je baraka do 20 kvadratnih metara koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

On je dodao da su na mesto požara stigla dva vozila s osam vatrogasaca, ali da je "već sve bilo završeno s obzirom na gradnju same barake".

Prema rečima očevidaca, sve se brzo odigralo. Kako kažu, za nekoliko minuta je plamen progutao baraku u kojoj su bila stradala deca. Pored izgorele barake, samo metar dalje, nalazi se još jedna baraka u kojoj je u trenutku požara bilo nekoliko odraslih i petoro dece, javlja RTS.

Milošević je objasnio da je reč o delu iza naselja Dr Ivan Ribar prema reci Galovici, uzvodno uz Savu.

Nadležni organi obavljaju uviđaj, a nakon obdukcije biće utvrđena starost i pol dece, najavio je Milošević.

Izgorela su tri deteta starosti pet, sedam i devet godina, izjavila je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Uzrok požara znaće se nakon završetka istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: