Vučić: Ne "kupujemo" poslanike DS

Nikome nisam postavljao nikakve rokove u vezi sa sastavom buduće vlasti u Vojvodini, kaže za Danas premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

Izvor: Danas, Tanjug

Ponedeljak, 15.09.2014.

21:52

Default images

Naprednjaci ne pregovaraju s pojedinim poslanicima Demokratske stranke da pređu u njihovu koaliciju, istakao je srpski premijer.

Vučić je time demantovao pisanje medija o tome da je on poručio Nenadu Čanku i Borisu Tadiću da imaju rok do 24. septembra da se odluče da li će prići bloku oko naprednjaka i srušiti vlast Bojana Pajtića u Vojvodini.

On je, takođe oštro demantovao navode da SNS ''kupuje'' poslanike Demokratske stranke kako bi oborila aktuelnog premijera i predsednika DS, ocenivši ih "sramotnim“.

"Nikakav rok nikome nisam dao, a sve drugo je više nego sramno", tvrdi Vučić za Danas.

Upitan na koji način planira da reši krizu vlasti u Pokrajini, Vučić je odgovorio: "Verovali ili ne, sve vreme se isključivo bavim državom, a o partijskim pitanjima nisam ni razmišljao".

Kurir je, naime, objavio je da je predsednik SNS Vučić poručio liderima LSV Nenadu Čanku i NDS Borisu Tadiću da imaju rok do 24. septembra da se odluče da li će se priključiti bloku okupljenom oko naprednjaka i srušiti vlast Bojana Pajtića, koji se nalazi na čelu vojvođanske vlade.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Kurir je u današnjem izdanju naveo da naprednjaci pregovaraju s pojedinim poslanicima DS da pređu u njihovu koaliciju, čime ujedno slabe Pajtića, ali i umanjuju potrebu za LSV i NDS.

Taj izvor je naveo da je jedan od pokrajinskih poslanika iz redova DS "na to pristao i da će uskoro biti otkriveno ko je u pitanju, a verovatno će nedugo zatim biti saopšteno i ime drugog poslanika koji napušta demokrate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: