DS i SNS o vlasti u Vojvodini

Vojvođanski odbor DS optužio je SNS da stvara političku krizu u Vojvodini, jer pokušava po svaku cenu da uđe u vlast. SNS: Sramna želja Pajtića za foteljom.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 21.08.2014.

13:58

Default images

DS je u saopštenju naveo da naprednjaci sa svojih 25 poslanika, koliko su osvojili na izborima za Skupštinu Vojvodine 2012. godine, pokušavaju da naprave skupštinsku većinu bez DS-a, koji je tada osvojio 59 mandata.

"Sama činjenica da SNS izlazak iz te krize koju sama stvara uslovljava svojim ulaskom u vlast govori više o karakteru te stranke. Njima je ulazak u vlast važniji od funkcionisanja pokrajinskih institucija", ocenjuje se u saopštenju.

DS je optužio SNS i da za njih nema većeg interesa od "pozicioniranja stranačkih kadrova".

SNS: Sramotna želja Pajtića da ostane u fotelji

Srpska napredna stranka ocenila je danas da je sramotno to što se Demokratska stranka i njen lider Bojan Pajtić upinju da po svaku cenu zadrže apsolutnu vlast u Vojvodini.

Nakon današnjeg saopštenja Demokratske stranke u kojem se SNS optužuje za stvaranje političke krize u Vojvodini sa željom da se po svaku cenu dokopa pokrajinske vlasti, naprednjaci podsećaju da upravo DS sa šest odsto glasova u Vojvodini pokušava da održi apsolutnu vlast.

"Sramno je da se šef vojvodjanskog režima, Bojan Pajtić, toliko panično upinje da i dalje ostane u premijerskoj fotelji. Očigledno je da Pajtić nije sposoban da se dogovori ni sa svojim potpredsednicima u kom pravcu ide DS i sa kim saradjuje, pa pre podne govore jedno, a popodne drugo, ujutro su protiv nekoga, a uveče sa njim, a, pritom, želi da nastavi da upravlja Vojvodinom, nekada najbogatijom srpskom regijom, koju je opljačkao i uništio", saopšteno je iz SNS.

Ta stranka poziva Pajtića da, "umesto što pokazuje svežu morsku boju i proziva one koji vredno rade za dobrobit Srbije", gradjanima odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica svoje vlade prisustvovao, šta je uradio, i kakve je rezultate postigao tokom decenije vladavine u Vojvodini.

DS: SNS po svaku cenu hoće da dođe na vlast u Vojvodini

Demokratska stranka navela je danas da ne razume potrebu SNS da po svaku cenu dođe na vlast u Vojvodini, čak i ako to podrazumeva koaliciju sa onima koje već tri godine u saopštenjima naziva "kriminalcima, hohštaplerima, lopovima, štetočinama, sramotom Srbije i najvećim zlom koje je Srbija ikada doživela".

"Njihova želja da uđu u vlast sa strankom o kojoj to govore samo pokazuje da je i to, kao i sve drugo što Srpska napredna stranka radi, puki marketing i populizam u pokušajima da se sakrije sopstvena nesposobnost", navele su demokrate u saopštenju.

"S obzirom na to da Demokratska stranka zaista misli, a i građani osećaju, da Srpska napredna stranka štetočinski vodi Srbiju smanjujući plate i penzije, povećavajući poreze i mimo zakona nudeći državna preduzeća i prirodne resurse stranim i domaćim tajkunima, naš stav ostaje da sa takvom strankom u vlasti nemamo šta da radimo", kaže se u saopštenju.

"Nema te uvrede koja će tu činjenicu promeniti", navela je DS.

SNS: Sve za dobrobit građana, pa i saradnja sa DS

Srpska napredna stranka saopštila je danas da uvek radi za dobrobit građana i da će učiniti sve da spreči dalje siromašenje i propadanje Vojvodine, pa makar to značilo i "iznuđenu, privremenu saradnju" sa onima koji su stvorili krizu u pokrajini.

"Učinićemo baš sve kako bi sprečili dalje siromašenje i propadanje Vojvodine i njenih stanovnika, pa makar to značilo i iznuđenu, privremenu saradnju sa onima koji su, sa samo šest odsto podrške birača, stvorili krizu u ovoj nekad najbogatijoj srpskoj regiji, pljačkajući je i uništavajući, a koji sada, iako ih Vojvođani više neće, grčevito pokušavaju da održe apsolutnu vlast", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci su, odgovarajući na saopštenje DS u kojem se navodi da ne razumeju potrebu SNS da po svaku cenu dođu na vlast - pa čak i u koaliciji sa onima koje godinama nazivaju "najvećim zlom Srbije", istakli da građani Srbije i Vojvodine odlično znaju ko ih je i kako doveo do granica krajnjeg siromaštva, a ko pokušava da sanira stanje u državi i privredi.

SNS, kako se navodi, i dalje čeka da lider DS Bojan Pajtić, sa svojih šest odsto podrške glasača, odgovori na pitanja o Razvojnoj banci Vojvodine, Fondu za razvoj, o tome na koliko je sednica Vlade Vojvodine prisustvovao i kakve je rezultate postigao.

"A pitanje svih pitanja jeste - zbog čega Bojan Pajtić beži od pokrajinskih izbora", zaključuju naprednjaci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: