Er Srbija neće leteti za Tel Aviv

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je zbog krize u pojasu Gaze suspendovala letove ka izraelskom Tel Avivu

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

00:09

Default images

“Er Srbija saopštava da su letovi za Ben Gurion međunarodnom aerodromu u Tel Avivu narednih 24 sata suspendovani. Ova odluka je doneta kako bi se sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije. Er Srbija nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale”, navodi se u saopštenju nacionalne avio-kompanije.

Prethodno je Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) saopštila da "snažno preporučuje" avio-kompanijma da izbegavaju letove ka Tel Avivu.

U saopštenju EASA se ne spominje vremenski rok, već se navodi da će "pratiti situaciju i savetovati kako se razvija situacija".

Američka Federalna uprava za avijaciju (FAA) je, s druge strane, zabranila svim kompanijama iz SAD da lete za Izrael i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu.

Američka vladina agencija navela je da se zabrana odnosi samo na američke avio-kompanije i da će nova uputstva biti izdata "čim uslovi to dozvole", preneo je AFP.

Letove ka Tel Avivu su, između ostalih, obustavili i nemačka "Luftanza" i francuski "Er Frans".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: