"Porošenko ima plan za oslobođenje"

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko utvrdio je detaljno plan za "oslobođenje Donjeckog basena od terorista".

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2014.

22:39

Default images

Ovo je danas za televizijski Kanal 5 izjavio zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) i donedavni vršilac dužnosti ministra odbrane Mihail Kovalj.

"Predsednik Ukrajine i vrhovni komandant Porošenko je vrlo detaljno utvrdio plan kojim su u potpunosti predviđene sve faze oslobađanje naše zemlje od ljudi koji tamo destabilizuju situaciju", rekao je Kovalj, prenosi Ukrinform.

On je naveo da, između ostalog, postoji i plan za "oslobođenje Donjecka i Luganska".

"Postoji detaljan i vrlo jasan plan", rekao je Kovalj i dodao da je i primirje bilo deo strateškog plana, prenela je agencija UNN.

Prema rečima Kovalja, prekidom primirja i prelaskom na aktivnu fazu "antiterorističke operacije" u potpunosti je isključena mogućnost da teško naoružanje dospe spolja preko granice Ukrajine, "čak i u Luganskoj oblasti".

On je rekao da čitavu granicu kontrolišu ukrajinske oružane snage i graničari.

Ukrajinska agencija prenela je i izjavu savetnika ministra unutrašnjih poslova Antona Geraščenka da ukrajinske snage blokiraju Donjecki i Lugansk, kako proruske snage ne bi mogle da izađu iz gradova sa oružjem.

Prema njegovim rečima, "ukoliko teroristi pokušaju da se probiju iz tih gradova, biće zadržani i uništeni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: