O napadima na Kurir i Peščanik

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je utvrđeno odakle su izvršeni internet napadi na sajtove lista Kurir i portala Peščanik.

Izvor: B92

Sreda, 25.06.2014.

18:06

Default images

Stefanović kaže da je jedan od glavnih napada na internet sajt Kurira došao iz Hrvatske i to nakon što je po završetku utakmice izmedju Hrvatske i Meksika na Svetskom prvenstvu u fudbalu objavljen tekst o tome na portalu tog lista. On kaže da je MUP Srbije kontaktirao kolege iz Hrvatske od kojih su zatražili podatke o internet adresama s kojih je napadnut sajt Kurira.

"Odgovor još nismo dobili. Istraga i dalje traje i čim budemo imali konkretne podatke o imenima, obavestićemo javnost", rekao je Stefanović.

Komentarišući istragu o napadu na sajt Peščanika, Stefanović je naveo da je Odeljenje za visokotehnološki kriminal identifikovalo osam ključnih država i adresa s kojih je napadnut Peščanik.

"Napad je došao sa adresa iz zemalja poput Rusije, Nemačke, Holandije i Japana. Kontaktirali smo sve te države, ali do sada još nismo dobili povratnu informaciju od njih o počiniocima napada", rekao je Stefanović. Juče je Kurir saopštio da je sajt tog lista bio meta više hakerskih napda zbog čega je u jednom trenutku bio oboren.

Portal Peščanika bio je oboren više puta početkom juna nakon što je na sajtu objavljen tekst o doktoratu ministra policije Nebojše Stefanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: