Ponovo porede Putina sa Hitlerom

Litvanska predsednica Dalija Gribauskajte uporedila je ruskog kolegu Vladimira Putina s nacističkim liderom Adolfom Hitlerom i sovjetskim predsednikom Staljinom

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2014.

17:36

Default images

"To je vrlo objektivni opis onoga što Putin radi. Koristi nacionalizam kako bi vojno osvojio neku zemlju. To je tačno ono što su radili Staljin i Hitler. Takvo poređenje je potpuno odgovarajuće", ocenila je ona u intervjuu za nemački magazin Fokus.

Dalija Gribauskajte je rekla da ruska vojska skoro svake nedelje održava vojne vežbe u ruskoj enklavi Kalinjingradu, kod granice sa Litvanijom.

"Rusija protiv nas vodi pravi rat informacija. Moskva manipuliše ruskim manjinama u baltičkim državama i navodi ih da podrže Putinovu agresiju u Ukrajini", dodala je predsednica Litvanije.

NATO je u baltičkim zemljama početkom juna pokrenuo vojne vežbe u kojima učestvuje 10 zemalja.

Rusiji je kritikovala održavanje vežbi, uz ocenu da je u pitanju "manifestacija neprijateljskih namera".

Litvanija je Moskvu "napustila" kao prva sovjetska republika posle raspada komunističkog bloka 1990, a priključila se NATO i EU 2004. godine.

Podsetimo, Putina sa Hitlerom, ranije ove godine, poredili su i nemački ministar finansija Volfgang Šojble, kao i bivša predsednica vlade Ukrajine Julija Timošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: