Bliks: Neki rezultati zabrinjavajući

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2003.

11:16

Default images
Šef inspektorske misije UN za iračko naoružanje Hans Bliks izjavio je u nedelju da su dokumenti pronađeni u kući jednog iračkog naučnika u Bagdadu zabrinjavajući. Bliks je doputovao na Kipar odakle sa direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju Mohamedom El-Baradejem danas odlazi za Bagdad, gde treba da pokuša da od iračkih zvaničnika dobije punu saradnju sa inspektorima UN. El-Baradej je ponovo izrazio zabrinutost zbog Iraka, pošto su inspektori u kući iračkog naučnika pronašli oko 3.000 stranica materijala u vezi sa obogaćenim uranijumom koji može da se koristi za proizvodnju nuklearnog naoružanja. "Irak bi trebalo da bude aktivniji. Nije trebalo da sami nađemo taj materijal", rekao je El-Baradej Si-En-Enu (CNN). Bliks je kazao da Irak mora da inspektorima omogući pristup svim dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: