Demaći: Jačanje Albanaca u celini

Adem Demaći, političar sa Kosova, ocenio je da današnja zajednička sednica Vlada Kosova i Albanije predstavlja "vrstu nacionalnog ujedinjenja".

Izvor: B92

Subota, 11.01.2014.

22:44

Default images

U interviju za dnevnik "Epoka e Re", Demaći je rekao da "imajući u vidu vreme, prostor u kojem živimo i međunarodna kretanja ovo je (zajednička sednica) jedna vrsta nacionalnog ujedinjenja".

On je ocenio da zajednička sednica predstavlja korak ka jačanju dve države i Albanaca u celini.

"Kosovo i Albanija trebalo je da taj korak mnogo ranije da preduzmu, ali je bolje ikada nego nikada. Ja očekujem da se saradnja između dve zemlje nastavi pozitivno u svim oblastima", rekao je Demaći.

On je kazao da se veoma dobro osećao kada je saznao da su se predstavnici dve vlade saglasili da se formira fond za Preševsku dolinu i dodao da "treba pokazati Srbiji da nikada nećemo zaboraviti našu braću i sestre, da im u okviru mogućnosti koje imamo pomognemo. To je za svaku pohvalu".

Vlade Kosova i Albanije su donele odluku o formiranju fonda za Preševsku dolinu i odluku o pomoći u obezbeđivanju potrebnih medicinskih instrumenata za pomoć akušersko-ginekološkom odelenju bolnice u Preševu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: